header background

Nauka Technik Gotowania

Nauka Technik Gotowania poziom podstawowy

Nauka Technik Gotowania poziom średniozaawansowany

Nauka Technik Gotowania poziom zaawansowany

Pakiet 10 wybranych lekcji z kursów tematycznych (numery lekcji od 61 do 100

Promocje

Pakiet wszystkie poziomy

Kurs podstawowy

Kurs średniozaawansowany

Kurs zaawansowany

259zł

Pakiet 10 kursów tematycznych

Kursy tematyczne

69,00zł

Kup kurs / Nauka Technik Gotowania poziom średniozaawansowany

Pakiet 20 lekcji

99.00 zł

Kurs średnio-zaawansowany Nauki Technik Gotowania przeznaczony jest dla osób, które przyswoiły już zakres wiedzy z poziomu podstawowego. Podczas kursu City Szef kuchni Stanisław Bobowski tłumaczy od podstaw zagadnienia i czynności, które wykonujemy w kuchni codziennie, nie zastanawiając się nad tym, czy robimy je dobrze.

Po odbyciu średnio-zaawansowanego kursu Nauki Technik Gotowania Kursant będzie wiedział jak przygotować dipy z różnych składników, wywary i zupy, w jaki sposób własnoręcznie przygotować makaron, ugotować ryż, risotto, biały ser i serki smakowe, rolady. Szef pokazuje także jak przyrządzić drób, aby był soczysty i pełen smaku, omawia różnice pomiędzy naleśnikami a pancakes, jak filetować rybę na przykładzie łososia oraz tłumaczy w jaki sposób oczyścić i przygotować do obróbki termicznej wybrane owoce morza.

Ponadto Szef na przykładzie mięs uczy poszczególnych technik gotowania: grillowania, pieczenia, smażenia kontaktowego, smażenia na głębokim tłuszczu, duszenia oraz gotowania na parze. W kursie średnio-zaawansowanym nauczysz się także techniki konfitowania. Kurs zawiera też wstępne informacje dotyczące smażenia steków oraz wypieku chleba.

Po każdej lekcji należy rozwiązać test, dostępne są również informacje dodatkowe w formie pliku pdf.

W skład średnio-zaawansowanego kursu wchodzą następujące lekcje:

  • 21. Dipy na zimno - techniki przygotowywania dipów na różnych bazach
  • 22. Technika przygotowywania wywarów i produkcja własnych kostek rosołowych
  • 23. Domowy wyrób makaronu
  • 24. Ryż - charakterystyka i techniki gotowania
  • 25. Technika wyrobu twarogu domowym sposobem
  • 26. Drób - część II
  • 27. Chleb - techniki wypieku chleba domowym sposobem
  • 28. Naleśniki, racuchy, pancakes - techniki przygotowywania
  • 29. Rolady
  • 30. Technika Confit
  • 31. Technika gotowania na parze - część II mięsa
  • 32. Technika grillowania - część II mięsa
  • 33. Technika pieczenia - część II mięsa
  • 34. Technika smażenia - część II mięsa
  • 35. Technika duszenia - część II mięsa
  • 36. Technika wędzenia - część I
  • 37. Owoce morza - charakterystyka i czyszczenie
  • 38. Ryby część I - technika filetowania na przykładzie łososia
  • 39. Zupy - podział i techniki przygotowywania
  • 40. Steki część I

Po ukończeniu kursu średnio-zaawansowanego zapraszamy na kurs zaawansowany, gdzie poszczególne techniki gotowania pokazywane są na przykładzie ryb i owoców morza.

Koszyk


Suma za zakupy: